In Een dag met...

Hey! Ik ben Marije en ik ben op zaterdag altijd een vroege vogel, hihi! Zodra Karin naar de boerderij gaat, ga ik mee, vaak al om half 8. Dit komt omdat ik veel bij Karin logeer. Ik speel lekker buiten met mooi weer of vermaak mezelf in de kantine . Totdat rond 09.00 de andere kinderen komen. Leuk!
Ik eet tussendoor mijn ontbijt op, samen met de andere logeerkinderen. Dat is altijd lekker, omdat de zorgbakkerij van Peter dichtbij zit.

En dan is het 09.00. De taken voor de dag worden verdeeld. Iedereen wordt over 3 of 4 groepen verdeeld, afhankelijk van je leeftijd. Maar, ikzelf zit altijd in de kantine, samen met goede hulp Gijs. Wij zetten lekkere koffie, maken het eten klaar en zorgen dat alles schoon wordt. Super leuk om te doen!
Soms help ik wel bij de dieren. Voor de dieren moeten we goed zorgen, omdat ze het zelf niet kunnen. Onze helpende hand kunnen ze goed gebruiken!

Om 10.30 drinken we koffie in groepen. In de zomer lekker buiten in de zon, in de winter lekker warm binnen.
10.45. Het drinken is op, ik ga snel alle spullen opruimen en alles voor het eten klaar zetten. Want iedereen zal na dat harde werken wel veel trek hebben!

En dan is het alweer tijd voor de lunch! We gaan eten, lekker eten. Kinderen die niet bij Karin logeren hebben allemaal brood bij zich, de logeerkinderen en begeleiders eten wat de pot schaft. Soep, broodje knakworst… als de broodtrommels leeg zijn krijgen de anderen ook nog wat van dit lekkers.

Na het eten ruim ik opnieuw op en breng ik overgebleven broodjes naar de dieren. Dat vinden zij ook heel lekker! En het is leuk om ze te voeren.
Daarna spelen we spelletjes. Ik speel het liefst met elkaar een spel, want dat is leuk! Ook rijd ik wel eens paard in de paardenbak.

15.00. We drinken nog koffie en fris. We eten kaas, worst, komkommer of soms een zakje chips, jammie! Tegelijkertijd vullen we onze doeboekjes in. Ik schrijf op wat ik leuk vond aan vandaag, niet leuk vond, hoe ik me voelde en wat ik de volgende keer graag wil doen. Dit vind ik soms moeilijk om allemaal in te vullen, zeker als het een drukke dag was. Maar het helpt me wel goed na te denken over wat ik allemaal in mijn hoofd denk, en dat vind ik fijn.

16.00 We voeren af en dan is het weer tijd om naar huis te gaan! Soms blijf ik nog een nachtje bij Karin slapen. Als ik examens heb vind ik dat heel fijn, want bij Karin kan ik heel goed leren. Zij overhoort me en zo weet ik of ik goed geleerd heb.

Doei!

 

Loop ook een dag mee met…

 

180922-242-inhetmorgenlicht-kleur-lores-4431

Een dag met… Thomas

Hoi! Eén van de begeleiders die je zaterdag...
Lees verder